Oversigt over stederne i den gamle Aarup kommune.
Har du noget om Aarup, så kontakt mig herunder.

Historiske billeder – side 1.

Aarup set i billeder. Disse billeder er at historiske karakter og sikker nogle som kan genkende det som det så ud dengang.

 

Aarup Hotel Bredgade 10.
Aarup Hotel ligner sig selv i store træk på billedet som i dag, dog er indgangen på hjørnet der ikke længere. Hotellet ligger på hjørnet af Bredgade og Skolegade.
   
24 Bredgade set fra nord mod syd om formiddagen ca. 1945.
Foran på højre side ses hotellet, og derefter ved hvor udhænget fra butikken er slået ud, var senest Aarup Genbrug, men lokalerne er tomme i dag. Til venstre har vi først bygningen som engang indeholdt Rekord Rens, men i dag står tom. Lige efter det som man ikke kan se ligger den gamle Tekniske skole, som tidligere indholdte en frisør og fodpleje. Så følger så bygningen som i dag indeholdte tidligere en genbrugsbutik for Røde kors.
   
25 Billede fra en af butikkerne i Aarup, desværre har jeg p.t. ikke lige kunne finde oplysninger om hvor i bredgade billedet er taget henne. Jeg vil tro at billedet er fra omkring 20’erne.
   
Cederfeldsgade 1910 Her ses Cederfeldsgade i Aarup i 1910 fra Fredensgade. Vejen der krydser her er Holmelund mod højre og Korsgade mod venstre. Billedet er taget mod nord.

I 1905 fik man bygget et elektricitetsværk, og det blev muligt for såvel borger som handelsdrivende at få elektricitet.

   
20  Her et billede fra Bredgade vist mod nord, billedet er taget om formiddagen. På billedet ses til venstre den første bygning, som i dag er en del af Meny. De næste 2 bygninger er i dag Marcussen Sport og efter den kommer så bygningen der i en periode indeholdt Brugsen som i dag indeholder en boghandel, dog er den lille hvide bygning i dag lejligheder. Bygningen ligger på hjørnet af Bredgade og Kirkegade. Til højre ses den første bygning som i dag indeholder en boligbutik, og på hjørnet tættest på, finder vi “slagtergyden” som dengang var en vej op til Bredgade, men i dag er trappegang til parkeringspladen bagved. Bygningen ser stort set ud som i dag. Næste 2 bygninger er i dag en tøjbutik, og derefter kommer der en bygning som i dag er en frisør.
   
19 Her et billede fra Aarup hovedgade taget om middagen mod nord, og ligner billedet lige oven over, bare taget 10 år tidligere.

Beskrivelse af dette billede er den samme som billedet lige ovenover.

   
Aarup Posthus Stationsvej 1
Denne bygning var Aarup Posthus igennem mange år lige fra 1911, hvor man vedtog at bygge det og frem til 80’erne.Bygningen har ikke ændret sig så meget, når man ser billedet eller bygningen i virkeligheden. Det er kun taget, vinduer og døre som er skiftet i tidens løb, dog er indkørslen lavet om. Bygningen ligger lige over for stationen i Aarup mod syd.
   
1 Dette billede er set over fra Boghandleren og mod syd (op efter). Taget sidst på eftermiddagen.

I billedets højre side yderst ses bygningen som i dag indeholder en boghandel, og den store bygning som dengang indeholdt forretningen “Hjalmer Toft” ligger der i dag Tøjmanden efterfulgt af endnu en forretningslokale.

   
2 Dette billede er set over fra Marcussen Sport og mod syd (op efter). Taget om aftenen.

Det første hus til venstre. er der en frisørsaloon i. Dernæst er de 2 huse i dag en køg og salg butik, (tidligere bank) derefter kommer Home, så endnu et forretningslokal, som tidligere har indholdt bl.a. slagter, og derefter Pinden som det er i dag, har næsten altid været et værtshus. Den høje bygning som rager op længere fremme er i dag byens kulturhus med biograf, Bibliotek og lokal arkiv i – kaldet Industrien.

   
3 På dette billede ses Bredgade mod syd (opad). Taget om formiddagen. Ved indgangen til den første bygning, fører der en sidevej om til kirken, kaldet Kirkegade.

Den første bygning th. er kendt som den gamle brugs, men som var gæstgivergård i 1924. men indeholder i dag en boghandel, derefter har vi et lille hus bag træet, det er i dag beboelse. Så følger Marcussen Sport i de næste 2 bygninger. Og efter dem kommer Meny, som har frem til det første høje hus, som i dag er et udlejningsejendom for et boligselskab.